A klasszikus sörös csirke hús nélküli változata, ami tökéletes szendvicsekbe a pulled chicken vagy pork helyett.

Sörös csirke helyett itt a sörös káposzta

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 4

Sörös csirke helyett itt a sörös káposzta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 fej lila káposzta
  • 2 ek olaj
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 1 doboz sör
  • 400 ml bbq szósz
  • 1 db fehér hagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A káposztát készítsük elő, amíg melegszik a grill. Ehhez az aljáról kezdjük el kifaragni a kemény szárat. A fehér részt teljesen eltávolítva egy lyukas közepű káposzta labdát kell kapnunk. Ez a lyuk legyen elég nagy, hogy beleférjen a sörös doboz vagy a csirkesütő.
  3. Egy ecsettel kenjük le a káposztát az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. A sörös dobozt nyissuk ki (vagy öntsük bele a csirkesütőbe, amire) húzzuk rá a káposztát.
  5. Állítsuk be a grillbe úgy, hogy biztosan ne dőljön fel.
  6. Kenjük le a káposzta külsejét a bbq szósszal, majd sülés közben ezt gyakran ismételjük meg.
  7. Süssük 45-60 percig (a káposzta méretétől függően), amíg a külső levelei megpirulnak és sötétté válnak, belül pedig puha lesz.
  8. Az utolsó 5 percben dobjuk fel mellé a karikákra vágott fehér hagymát és süssük édesre.
  9. Vegyük le a káposztát a grillről és hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
  10. A hagymával keverjük össze és a maradék bbq szószt öntsük rá, majd dolgozzuk össze.
  11. Az így kapott káposztát használjuk szendvicsekbe a pulled pork vagy csirke helyett.