Egész csirkéből vagy előre feldarabolt húsból is készíthető ez a recept, hogy mindenki megtalálja a számára ideális részt a csirkéből. Az édeskés szósz remekül kiegészíti a porhanyós csirke ízét.

Csirke piknikhez bbq szósszal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Csirke piknikhez bbq szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 2,5 dl ketchup
  • 80 g barna cukor
  • 60 ml chili szósz
  • 2 ek worchester szósz
  • 1 ek zellersó
  • 1 ek mustár
  • 1 kk erőspaprika szósz

Elkészítés:

  1. A BBQ szószt elkészíthetjük egy nappal a sütés előtt, hogy az ízek összeérjenek. Ehhez egy edényben melegítsük fel a vajat, majd azon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát.
  2. Ezután adjuk hozzá - a csirke kivételével - az össze többi hozzávalót és forraljuk fel. Használatig tegyük félre, éjszakára a hűtőben pihentessük.
  3. Sütéshez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. Az előkészített, nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágott csirkét (mell, comb, szárny) tegyük fel a beolajozott grillre és zárt fedő alatt süssük 30 percig. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Amikor letelt az idő, kenjük le alaposan a húst a BBQ szósszal és süssük újabb 15 percig vagy amíg a húshőmérő szerint el nem éri a megfelelő belső hőfokot a hús.
  6. Sütés közben kenjük még le párszor a húst, forgatás után is, hogy mindenhol átjárja a csirkét az ízletes máz aromája.