- írta: Peitli Csilla
Csirkemell batyu töltött gyökérkenyérrel
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 7 dkg vaj
- 10 dkg Kék penészes sajt
- 2 dl tej
- 1 db bagett
- 1 db kápia
- fél fej zöld saláta
- 1 ek modenai ecet
- 2 tk só
- 8 levél medvehagyma
Elkészítés:
- Elkészítjük a besamelmártást, miután kihűlt, hozzáadjuk a kék penészes sajtot, a medvehagymát és villával jól összetörjük, sózzuk, majd elkeverjük. Fontos, hogy jó kemény masszát készítsünk.
- A csirkemell filét felszeleteljük, kiklopfoljuk (vigyázzunk, ne lukadjon át) besózzuk, megtöltjük a jól elkevert és összetört masszával, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Megkenjük olívaolajjal, és parázson mindkét oldalát megsütjük.
- Fontos, hogy parázson jól süssük át mindkét oldalát, közben többször bekenjük olívaolajjal és megforgatjuk.
- A kápia paprikát feldaraboljuk, megkenjük olívaolajjal és szintén megsütjük a faszenes parázson.
- A maradék mártást (masszát) a következőképpen használjuk fel:
- Egy bagettet kettévágunk, a közepét kiszedjük és megtöltjük a masszával. Összetűzzük és a gázgrillben megsütjük. (oldalanként kb. 5-5 perc)
- Friss zöldsalátával tálaljuk, amit modenai ecettel öntözünk meg.
Extra tippek:
- Amennyiben nem áll rendelkezésre medvehagyma, összedarabolt snidlinggel is hasonló ízvilág érhető el.
- Bagett helyett használhatsz ciabattát, stanglit vagy gyökérkenyeret is.
A mártást készítsd el a Broil King Gem Super gázgrill oldalégőjén, míg a hús sül a rácson.