Ez a recept könnyen elkészíthető az OFYR Tabl'O asztali grilljén. Nagyszerű ízek, csodálatos színek egy fogáson belül.
Csirkés quesadilla Muhammara mártogatóssal
írta: OFYR Magyarország
Hozzávalók:
- 1 csomag céklás wrap
- 500 g csirkecomb filé
- 1 db kukorica konzerv
- 2 db kaliforniai
- 2 db mogyoróhagyma
- 1 db chili paprika
- 2 db avokádó
- 150 g cheddar sajt
- fél db citrom
- 1 db sült paprika
- ízlés szerint paradicsom püré
- 1 kk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk kömény
- ízlés szerint gránátalma szirup
Elkészítés:
- Fűtsük fel az Ofyr Tabl'O grillt.
- Amíg melegszik, addig, hámozzuk meg az avokádót, és vágjuk darabokra.
- Ízesítsük ízlés szerint borssal és sóval, majd facsarjunk friss lime- vagy citromlevet rá, és villával törjük össze, vagy rövid ideig turmixoljuk.
- Jöhet a Muhammara mártogatós elkészítése. Ehhez hámozzuk meg a fokhagymát, amit tegyünk aprítóba. Jöhet mellé a sült paprika, a dió, a paradicsompüré, az őrölt paprika, a kömény és a gránátalma szirup.
- Adjuk hozzá az olívaolajat és turmixoljuk addig, amíg krémes, homogén állagú mártogatóst nem kapunk.
- Végül fűszerezek sóval és borssal a mártogatóst.
- A combfiléket vágjuk fel kisebb csíkokra és tegyük fel a grillre sülni. Amikor már szép piros a külseje, vegyük le őket.
- Amíg sül a hús, szeleteljük vékonyra a kaliforniai paprikát, a mogyoróhagymát és a chili paprikát.
- A quesadilla összeállításához kenjük meg a tortillákat guacamoléval.
- Szórjuk meg a cheddar sajttal, és jöhet erre a csirke, a felszeletelt zöldségmix és a kukoricát.
- Utoljára ízesítsük borssal és sóval, majd hajtsuk félbe és pirítsuk le a grillen mindkét oldalát 30 másodperc alatt.