Csirkés tortilla leves

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: 4

Csirkés tortilla leves

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 db hagyma
  • 2 szál zeller
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db chipotle paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 3 cső kukorica
  • 3 db paradicsom
  • 8 db tortilla
  • 1 db lime
  • 4 ek olaj
  • 1,3 l csirke alaplé
  • 1 db fekete bab (konzerv)
  • fél marék cilantro
  • 10 g kömény
  • 5 g koriander

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd kezdd el sütni a csirkecombokat. Ekkor vedd egy kicsit lejjebb a hőfokot és egyszeri megfordítással süsd őket 15-20 percig, amíg át nem sül.
  2. Ekkor vedd le a csirke bőrét és a húst vágd apró darabokra.
  3. Egy nagyobb mély serpenyőben hevíts fel két evőkanál olajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és a paprikákat. Süsd addig a zöldségeket, amíg majdnem meg nem puhulnak.
  4. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, a cilantrót, a köményt és a koriandert, és egy percig süsd őket.
  5. Amikor megérzed a fűszerek felszálló illatát, öntsd a zöldségekre az alaplevet és a paradicsompürét.
  6. Forrald fel a keveréket, és amíg vársz, már előkészítheted a kukoricát.
  7. A három csőről vágd le a kukoricaszemeket, és amikor felforrt a zöldséges alap, add hozzá a szemeket a feldarabolt paradicsommal együtt. Főzd tovább, míg a kukorica is megpuhul.
  8. Legvégül add hozzá a babkonzervet és a csirkét. Még egyszer forrald fel az egészet és már tálalhatod is.
  9. A leves mellé készítsd el a tortillát. Ehhez kend le a tortillák mindkét oldalát vékonyan olajjal, majd rakd fel a grillre pirulni. 4 perc alatt pirítsd meg őket, többször fordítsd meg, nehogy megégjenek.
  10. Amikor megpirultak, törd őket kisebb darabokra és tálald őket a leves mellé.
  11. Tálaláskor a levesbe nyomj egy kis lime levet.

Extra tippek:

  • Grillezett tortilla helyett használhatsz nachos chipset. Ezt már nem kell pirítani, kisebb darabokra törve tökéletes kísérője a levesnek sós és sajtos változatban is.
  • A forró leves hűvösebb estéken kiválóan melegít, és mivel elég tartalmas, önmagában is megállja a helyét. De extraként még egy kis cheddar sajt is adható hozzá, hogy tényleg igazi különlegesség legyen belőle.