Illatos, fűszeres egész grillcsirke, amivel meglepően kevés a feladat. Nagy társaságoknál is bevált recept.

Fokhagymás grillezett csirke

Elkészítési idő: pihentetés + 60 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirke
  • 3 fej fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 ek friss rozmaring
  • 4 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A csirkéket helyezzük a munkafelületre a mellükkel lefelé.
  2. Vágjuk fel a mell résznél mindkét csirkét, húzzuk szét és szedjük ki a szegycsontokat. Ezután fordítsuk meg a csirkéket és a tenyerünkkel lapítsuk ki őket, amíg nem halljuk, hogy ropognak az ízületek.
  3. Az egyik fokhagyma fejet szedjük gerezdjeire, pucoljuk meg és egy mozsárban pépesítsük.
  4. Adjunk hozzá egy nagy csipet sót, majd keverjük bele az olajat, a rozmaringot és két citrom levét, héját.
  5. A kiterített csirkéket kenjük be a fokhagymás, citromos páccal, majd ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
  6. Hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
  7. A grillt melegítsük elő indirekt sütésre
  8. Tegyük be a csirkéket sülni bőrükkel felfelé, majd tegyük mellé a két fej fokhagymát félbe, a citromokat gerezdekre vágva.
  9. 20-25 perc múlva a csirkéket fordítsuk meg és töltsük beléjük a sült fokhagymát és citromot.
  10. Süssük tovább még legalább 20 percig, amíg a bőr is szépen megpirul és teljesen átsül a hús.
  11. A grillről levéve 15 percig pihentessük a csirkéket, majd a grillezett fokhagymával és citromokkal együtt tálaljuk.