Illatos, fűszeres egész grillcsirke, amivel meglepően kevés a feladat. Nagy társaságoknál is bevált recept.
Fokhagymás grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db egész csirke
- 3 fej fokhagyma
- 60 ml olívaolaj
- 3 ek friss rozmaring
- 4 db citrom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A csirkéket helyezzük a munkafelületre a mellükkel lefelé.
- Vágjuk fel a mell résznél mindkét csirkét, húzzuk szét és szedjük ki a szegycsontokat. Ezután fordítsuk meg a csirkéket és a tenyerünkkel lapítsuk ki őket, amíg nem halljuk, hogy ropognak az ízületek.
- Az egyik fokhagyma fejet szedjük gerezdjeire, pucoljuk meg és egy mozsárban pépesítsük.
- Adjunk hozzá egy nagy csipet sót, majd keverjük bele az olajat, a rozmaringot és két citrom levét, héját.
- A kiterített csirkéket kenjük be a fokhagymás, citromos páccal, majd ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
- Hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
- A grillt melegítsük elő indirekt sütésre
- Tegyük be a csirkéket sülni bőrükkel felfelé, majd tegyük mellé a két fej fokhagymát félbe, a citromokat gerezdekre vágva.
- 20-25 perc múlva a csirkéket fordítsuk meg és töltsük beléjük a sült fokhagymát és citromot.
- Süssük tovább még legalább 20 percig, amíg a bőr is szépen megpirul és teljesen átsül a hús.
- A grillről levéve 15 percig pihentessük a csirkéket, majd a grillezett fokhagymával és citromokkal együtt tálaljuk.