Izgalmas csemege Halloweenre, aminek még a gyerekek is örülnek. A fekete babpasztával színezett szárnyak tökéletesek az alkalomra és nagyon finomak.

Grillezett denevérszárnyak Halloweenre

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Grillezett denevérszárnyak Halloweenre

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkeszárny
  • 120 ml fekete babpaszta
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml szezámolaj
  • 60 ml víz
  • 3 ek sriracha szósz
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek rizsecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél kk kínai ötfűszer-keverék
  • 5 ek olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy aprítóba tegyük a fekete babpasztát (kínai, koreai, ázsiai boltokban kapható), a szójaszószt, a szezámolajat, a vizet, a sriracha szószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a fokhagymát és a fűszerkeveréket. Dolgozzuk össze, amíg egy sima szószt nem kapunk.
  3. A szószt tegyük fel egy lábosban az oldalégőre és alacsony hőfokon sűrítsük be 5 perc alatt.
  4. A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg, de hagyjuk egyben, hogy jobban hasonlítsanak a denevér szárnyakra.
  5. Kenjük le őket alaposan az olajjal és sózzuk be a húst.
  6. A csirkéket tegyük fel a grillre és süssük őket készre 18-25 perc alatt. 
  7. A megsült szárnyakat forgassuk meg a korábban elkészített sötét szószban és már kínálhatjuk is.