Vannak olyan különleges ízpárosítások, amelyekről nem is sejtjük, hogy mennyire jól működnek, amíg ki nem próbáljuk őket. A lime-os, málnás, jalepenós csirkeszárny pont ilyen.

Jalapenós, málnás csirkeszárnyak

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Jalapenós, málnás csirkeszárnyak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1-2 db jalapeno paprika
  • 10 db csirkeszárny
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 ml lime leve
  • 80 ml málna dzsem
  • 80 ml tejföl

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a Kamado Joe grillt.
  2. A jalapeno paprikákat vágjuk apróra.
  3. A fokhagymát reszeljük le.
  4. Keverjük össze a tejfölt a jalapeno és fokhagyma darabokkal, majd adjuk hozzá a lime levét és a málna dzsemet is.
  5. A megtisztított és két részre vágott csirkeszárnyakat forgassuk meg az elkészített pácban.
  6. Tegyük a csirkeszárnyakat egy Joetisserie kosárba és süssük őket 30 percig.

+ 1 tipp: A Joetisserie egy kamado grillekhez kifejlesztett forgómotor kiegészítő, amin a nyársan sült ételeket készítheted.

+ 2 tipp: A nyárshoz illő kosárban a csirkeszárnyhoz hasonló kisebb és nehezen nyársra húzható alapanyagokat készítheted el, amiket lassan, egyletesen mozgatva szeretnél megsütni.