A karamellizált csirkemell és a vajon pirított gomba verhetetlen páros.
Karamellizált grilleztt csirke gombával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 80 g liszt
- 6 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 500 g gomba
- 1 sb bagett
- 6 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk őket.
- Forgassuk bele a szeleteket lisztbe és a közepes/magas hőfokra előmelegített grillen felhevített olívaolajon pirítsuk meg.
- Oldalanként 3-4 perc alatt süssük barnára.
- Amíg a csirke sült, vágjuk fel a gombát és a hagymát vékony szeletekre.
- 3 evőkanálnyi vajat keverjük össze a fűszernövényekkel és kenjük meg a szeletelt kenyerek egyik felét a vajjal.
- Pirítsuk meg a kenyereket a grillen.
- Amikor a csirke elkészül, tegyük félre, és vegyük lejjebb a hőfokot közepesre
- Olvasszunk fel egy evőkanál vajat a grill lapon, és pirítsuk meg rajta a hagymát 1-2 perc alatt.
- Adjuk hozzá a maradék vajat és a gombát. Süssük további 6-8 percig, amíg a gomba is megpuhul.
- Végül tegyük fel mellé a csirkét, keverjük át egy kicsit, hogy összemelegedjenek a hozzávalók és a pirított kenyérrel tálaljuk.