A karamellizált csirkemell és a vajon pirított gomba verhetetlen páros.

Karamellizált grilleztt csirke gombával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Karamellizált grilleztt csirke gombával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 80 g liszt
  • 6 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 500 g gomba
  • 1 sb bagett
  • 6 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk őket.
  2. Forgassuk bele a szeleteket lisztbe és a közepes/magas hőfokra előmelegített grillen felhevített olívaolajon pirítsuk meg.
  3. Oldalanként 3-4 perc alatt süssük barnára.
  4. Amíg a csirke sült, vágjuk fel a gombát és a hagymát vékony szeletekre.
  5. 3 evőkanálnyi vajat keverjük össze a fűszernövényekkel és kenjük meg a szeletelt kenyerek egyik felét a vajjal.
  6. Pirítsuk meg a kenyereket a grillen.
  7. Amikor a csirke elkészül, tegyük félre, és vegyük lejjebb a hőfokot közepesre
  8. Olvasszunk fel egy evőkanál vajat a grill lapon, és pirítsuk meg rajta a hagymát 1-2 perc alatt.
  9. Adjuk hozzá a maradék vajat és a gombát. Süssük további 6-8 percig, amíg a gomba is megpuhul.
  10. Végül tegyük fel mellé a csirkét, keverjük át egy kicsit, hogy összemelegedjenek a hozzávalók és a pirított kenyérrel tálaljuk.