Az édes és csípős ízek tökéletes találkozása nyárson sült hús formájában!
Koreai csirke nyáron
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 60 ml koreai paprikapaszta
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 2 ek barna cukor
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 db újhagyma
- fél kk pirított szezámmag
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a paprika pasztát (gochujang) a szójaszósszal, az ecettel, a barna cukorral, a szezámolajjal és az apróra vágott fokhagymával, gyömbérrel.
- A pácból tegyünk félre egy keveset, a többibe pedig forgassuk bele a falatnyi darabokra vágott csirkét.
- Hagyjuk pihenni 2 órát.
- A sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkéket vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra.
- Locsoljuk meg őket az olajjal, majd mehetnek is fel a grillre 10 percre. 2 percenként forgassunk rajtuk egyet, hogy szépen, egyenletesen süljenek.
- A hagymát karikázzuk fel és az elkészült nyársakat szórjuk meg vele és a szezámmaggal.
- Rizzsel kínáljuk!