Az édes és csípős ízek tökéletes találkozása nyárson sült hús formájában!

Koreai csirke nyáron

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: 3

Koreai csirke nyáron

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 60 ml koreai paprikapaszta
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db újhagyma
  • fél kk pirított szezámmag

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a paprika pasztát (gochujang) a szójaszósszal, az ecettel, a barna cukorral, a szezámolajjal és az apróra vágott fokhagymával, gyömbérrel.
  2. A pácból tegyünk félre egy keveset, a többibe pedig forgassuk bele a falatnyi darabokra vágott csirkét.
  3. Hagyjuk pihenni 2 órát.
  4. A sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A csirkéket vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra.
  6. Locsoljuk meg őket az olajjal, majd mehetnek is fel a grillre 10 percre. 2 percenként forgassunk rajtuk egyet, hogy szépen, egyenletesen süljenek.
  7. A hagymát karikázzuk fel és az elkészült nyársakat szórjuk meg vele és a szezámmaggal.
  8. Rizzsel kínáljuk!