Mindössze 30 perc pihentetés után már mehet is a grillre ez az ízletes, fanyar, és enyhén csípős csirkenyárs. Ízekben gazdag falatok tökéletesek könnyű nyáresti vacsorának.
Lime-os, chilis csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g csirkemell
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 1 ek olívaolaj
- 1 db lime héja és leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk gyömbér
- 2 ek sriracha szósz
- 1 kk só
Elkészítés:
- Első lépésként készítsük el a pácot. Ehhez tegyük egy aprítóba a szójaszószt, a mézet, az olajat, a lime levét és héját. Jöhet bele még a fokhagyma, a hámozott gyömbér, a sriracha szósz és a só is. Keverjük össze, amíg egynemű pácot nem kapunk,
- Egy zárható zacskóba tegyük bele a kis kockákra vágott csirkemellett, öntsük rá a páclevet, és zárjuk be a zacskót.
- Pihentessük a csirkét a hűtőben 30 percig. (De ennél több sem árt majd neki.)
- Amíg a csirke pihen, készítsük elő a grillt. Melegítsük fel közepes/magas hőfokra, és ha fa nyársakat használunk, azokat is áztassuk be, hogy legalább 20 percet ázhassanak sütés előtt.
- A pácolási idő leteltével húzzuk nyársra a csirkedarabokat (mehet közé zöldség is), és 6-8 perc alatt, gyakori forgatás közben süssük aranybarnára.
- Zöld salátával tálaljuk.