A citrom és a méz nemcsak teában, de a csirke ízesítésénél is remek páros alkot, ahogy ez a recept is mutatja.
Mézes-citromos csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell
- 120 ml citromlé
- 80 ml méz
- 60 ml szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kk szárított petrezselyem
- 2 kk szárított bazsalikom
- 1 kk fehérbors
Elkészítés:
- A csirke kivételével az összes hozzávalót tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze simára.
- Az így kapott pácból tegyünk félre egy fél decit, majd a többibe pácoljuk be a csirkemelleket.
- Hűtőben pihentessük 4 órát.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A csirkéket vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és már mehetnek is fel a grillre. (Ezt a páclevet öntsük ki.)
- A csirkéket oldalanként süssük 8 percig, miközben időnként lekenjük a korábban félretett páccal.