A citrom és a méz nemcsak teában, de a csirke ízesítésénél is remek páros alkot, ahogy ez a recept is mutatja.

Mézes-citromos csirke

Elkészítési idő: pihentetés +25 perc
Nehézség: 3

Mézes-citromos csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell
  • 120 ml citromlé
  • 80 ml méz
  • 60 ml szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kk szárított petrezselyem
  • 2 kk szárított bazsalikom
  • 1 kk fehérbors

Elkészítés:

  1. A csirke kivételével az összes hozzávalót tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze simára.
  2. Az így kapott pácból tegyünk félre egy fél decit, majd a többibe pácoljuk be a csirkemelleket.
  3. Hűtőben pihentessük 4 órát.
  4. Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. A csirkéket vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és már mehetnek is fel a grillre. (Ezt a páclevet öntsük ki.)
  6. A csirkéket oldalanként süssük 8 percig, miközben időnként lekenjük a korábban félretett páccal.