- írta: Peitli Csilla
Aki szereti az ázsiai vonalat, annak nagyon fog ízleni, ez az egyszerű gyors mégis fantasztikus fogás, ami egy igazi ízkavalkád.
Mogyorós csirke Kamado Joe kerámiagrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 500 g csirkcomb filé
- 1,5 dl szójaszósz
- 1 dl hoisin szósz
- 1 dl édes chiliszósz
- 2 db sárgarépa
- 500 g fejes káposzta
- 200 g pörkölt mogyoró
- 3 db vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 1 dl víz
- 2 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál rizsecet
Elkészítés:
A Kamado Joet felfűtőm 200 fokra, direkt grillezésre. A rácsra teszem az öntöttvas wokot, hogy egyszerre melegedjen a grillel és jó forró legyen, mire az alapanyagok bele kerülnek.
Közben elkészítek a felcsíkozott csirkecomboknak egy pácot, 1 evőkanál szójaszószból, 1 evőkanál hoisin szószból, az őrölt gyömbérből, és a fokhagyma granulátumból, majd 15 percet hagyom ebben a pácban. Amíg a csirke pácolódik, negyedekre vágom a hagymát, felcsíkozom a káposztát és vékonyra vágom a sárgarépát és felcsíkozom a paprikát.
A wokba egy kevés olajat öntök, amiben elkezdem sütni a csirke csíkokat. Amikor megpirultak hozzá adom a hagymát és néhány percig együtt sütöm őket, majd hozzá adom a répát, a káposztát. 3-4 percig pirítom, és ezután hozzá keverem a szójaszószt, a hoisin szószt, a halszószt és a kétféle chili szószt. 5 perc sütés után megszórom a barnacukorral és hozzá öntöm az ecetet valamint a mogyoró 2/3 részét.
3-4 perc sütés után bele keverem a kókusztejet, a paprikát és a vízben elkevert keményítőt.
1-2 perc sütés után készen is van. Tálaláskor a maradék mogyorót apróra vágom és megszórom vele a kitálalt ételt. Nagyon feldobja kevés vékonyra vágott újhagyma