Aki szereti az ázsiai vonalat, annak nagyon fog ízleni, ez az egyszerű gyors mégis fantasztikus fogás, ami egy igazi ízkavalkád.

Mogyorós csirke Kamado Joe kerámiagrillben

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Mogyorós csirke Kamado Joe kerámiagrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 500 g csirkcomb filé
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 1 dl hoisin szósz
  • 1 dl édes chiliszósz
  • 2 db sárgarépa
  • 500 g fejes káposzta
  • 200 g pörkölt mogyoró
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál rizsecet

Elkészítés:

 

A Kamado Joet felfűtőm 200 fokra, direkt grillezésre. A rácsra teszem az öntöttvas wokot, hogy egyszerre melegedjen a grillel és jó forró legyen, mire az alapanyagok bele kerülnek.

Közben elkészítek a felcsíkozott csirkecomboknak egy pácot, 1 evőkanál szójaszószból, 1 evőkanál hoisin szószból, az őrölt gyömbérből, és a fokhagyma granulátumból, majd 15 percet hagyom ebben a pácban. Amíg a csirke pácolódik, negyedekre vágom a hagymát, felcsíkozom a káposztát és vékonyra vágom a sárgarépát és felcsíkozom a paprikát.

A wokba egy kevés olajat öntök, amiben elkezdem sütni a csirke csíkokat. Amikor megpirultak hozzá adom a hagymát és néhány percig együtt sütöm őket, majd hozzá adom a répát, a káposztát. 3-4 percig pirítom, és ezután hozzá keverem a szójaszószt, a hoisin szószt, a halszószt és a kétféle chili szószt. 5 perc sütés után megszórom a barnacukorral és hozzá öntöm az ecetet valamint a mogyoró 2/3 részét.

3-4 perc sütés után bele keverem a kókusztejet, a paprikát és a vízben elkevert keményítőt.

1-2 perc sütés után készen is van. Tálaláskor a maradék mogyorót apróra vágom és megszórom vele a kitálalt ételt. Nagyon feldobja kevés vékonyra vágott újhagyma