Aki szereti a borsot, annak ez a recept kész mennyország. A nyárson sült csirkefalatok édes, pikáns és savanykás ízében dominál a bors, de nem annyira, hogy tönkre tegye a jól kiegyensúlyozott harmóniát.
Nyárson sült borsos csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 750 g csirkemell filé
- 1 ek fekete bors
- 1 ek zöld bors
- 1 tk só
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 g baracklekvár
- 2 db lime
- 2 ek halszósz
Elkészítés:
- Előkészületként melegítse elő a grill magas hőfokra, majd a sütés megkezdése előtt vegye vissza közepesre a hőmérsékletet.
- Amennyiben bambusz nyársakat használ, fél órával a sütés előtt áztassa be őket melegvízbe, hogy ne égjenek majd el a grillen.
- A bőrétől megfosztott csirkemellett vágja fel falatnyi darabokra.
- A még intenzívebb ízek kedvéért a borsokat megpiríthatja a grillen. Amikor már érződik az aromája, de még nem égett meg, vegye le a drillről és egy aprítóban keverje össze a sóval, fofkhagymával, halszósszal, a két lime levével és a lekvárral.
- A lime héjából egy keveset tegyen félre tálaláshoz, a többi ugyancsak mehet a pácba.
- Ezzel a ragacsos, ízes páccal kenje le a csirkét, majd húzza őket nyársra.
- A grillen oldalanként 4-5 perc alatt süsse készre a húst, és már tálalhatja is.