- írta: Peitli Csilla
A csirke enyhe ízét turbózhatja fel ezzel az ízekben gazdag páccal, amitől nemcsak porhanyós lesz a végeredmény, de könnyen kedvenccé is válhat.
Omlós, pácolt csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell
- 120 ml olívaolaj
- 120 ml balzsamecet
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml Worcestershire szósz
- 30 ml citromlé
- 160 g barna cukor
- 2 ek mustár
- 2 kk rozmaring
- 2 kk fokhagyma por
- 1 kk só, bors
Elkészítés:
- A csirkét vágjuk fel kisebb darabokra, majd készítsük el a pácot.
- Ehhez minden hozzávalót (a csirkét kivéve) tegyünk egy nagyobb tálba és alaposan keverjük össze. 2 dl-t vegyünk ki a pácból sütés közbeni lekenéshez, a többit használjuk a pácoláshoz.
- A tálban (vagy zárható zacskóban) keverjük össze a pácot a csirkével és letakarva pihentessük 30 perctől 4 óráig, attól függően mennyi időnk van.
- Sütés előtt a grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és enyhén olajozzuk a rácsokat.
- A csirkét vegyük ki a pácból, hagyjuk lecsöpögni, majd mehetnek is a forró rácsokra.
- 5-6 perc alatt süssük meg minden oldalát a húsnak, időnként lekenve őket még egy kis páccal.
- Elkészülés után, 5 perc pihentetés végeztével tálalhatjuk is.