Vannak azok az ebédek, amikor gyorsan egyszerűen szeretnénk kiadós ételt tálalni az asztalra. Ez a rakott csirke egy igazán egyszerű, mégis különleges fogás, mely azokon a napokon nyújt segítséget, amikor nem akarunk a grill mellett állni

 

 

 

Rakott csirkemell Kamado Chef grillben

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 2

Rakott csirkemell Kamado Chef grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 3 kg csirkemell
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg kecskesajt
  • 100 g baconkocka
  • 80 g grillfűszer
  • 1 szál friss rozmaring

Elkészítés:

 

A Kamado Joe öntöttvas edényét (dutch oven) átkenem kacsazsírral, majd egy kis szalonnát teszek az edény aljára. Ezután elkezdem rétegezni az összetevőket. A fűszerezett csirkemell szeleteket, hagyma karikákat, kecskesajt szeleteket majd pedig paradicsom karikákat. Így folytatjuk, amíg el nem fogy az összes alapanyagunk. A tetejére hagyma kerül, amit megszórunk egy kis friss rozmaringgal.

Az öntöttvas edényt, soha nem teszem forró grillbe, ezért ahogy begyújtottam a szenet a Kamado Chefben azonnal az edénytartóra teszem a dutch ovent és mellé teszek, alma füstölőfa csonkokat. A kamadot 180 fokig fütöm fel és miután elérte ezt a hőmérsékletet kb 90 percig sütöm.