Az egyben sült kacsához remekül illenek a gyümölcsös aromák, mint a körte és a narancs.

Sült kacsa körtével és naranccsal

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Sült kacsa körtével és naranccsal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db kacsa
  • 1 kk sriracha szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db körte
  • 2 db narancs
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 ek szemes bors
  • 1 db babérlevél
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
  • 1 ek só
  • 1 ek őrölt bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. (Kb. 180°C-ra.)
  2. A megpucolt narancsot és körtét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd vegyük elő a csirkesütő tálat és ennek az alsó tálkájába tegyük a gyümölcsöket.
  3. Adjuk a gyümölcsökhöz a babérlevelet, a szegfűszeget, a csillagánizst és az egész borsokat is.
  4. Ezután egy kisebb tálkában keverjük össze a sót, az őrölt borsot, a felaprított hagymát, a sriracha szószt, a szójaszószt és az olívaolajat.
  5. Az így kapott páccal alaposan locsoljuk meg alaposan a kacsát, majd a többit öntsük a csöpögtető tálcába 2,5 dl víz (vagy vörösbor) társaságában.
  6. Tegyük fel a csirkesütőre húzott kacsát a grillre, majd zárt tető alatt süssük 1,5 órát vagy amíg a belső hőfok el nem éri a 74°C-ot.
  7. Sütés közben, időnként meglocsolhatjuk a vizes (vörös boros) páccal