Az egyben sült kacsához remekül illenek a gyümölcsös aromák, mint a körte és a narancs.
Sült kacsa körtével és naranccsal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db kacsa
- 1 kk sriracha szósz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
- 2 db körte
- 2 db narancs
- 1 csomag újhagyma
- 1 ek szemes bors
- 1 db babérlevél
- 3 db szegfűszeg
- 2 db csillagánizs
- 1 ek só
- 1 ek őrölt bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra. (Kb. 180°C-ra.)
- A megpucolt narancsot és körtét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd vegyük elő a csirkesütő tálat és ennek az alsó tálkájába tegyük a gyümölcsöket.
- Adjuk a gyümölcsökhöz a babérlevelet, a szegfűszeget, a csillagánizst és az egész borsokat is.
- Ezután egy kisebb tálkában keverjük össze a sót, az őrölt borsot, a felaprított hagymát, a sriracha szószt, a szójaszószt és az olívaolajat.
- Az így kapott páccal alaposan locsoljuk meg alaposan a kacsát, majd a többit öntsük a csöpögtető tálcába 2,5 dl víz (vagy vörösbor) társaságában.
- Tegyük fel a csirkesütőre húzott kacsát a grillre, majd zárt tető alatt süssük 1,5 órát vagy amíg a belső hőfok el nem éri a 74°C-ot.
- Sütés közben, időnként meglocsolhatjuk a vizes (vörös boros) páccal