Vietnami pulyka saláta üvegtésztával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Vietnami pulyka saláta üvegtésztával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 zacskó üvegtészta
  • 1 kg füstölt pulyahús
  • 3 db répa
  • 2 cső grillezett kukorica
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 5 szál újhagyma
  • 1 fej római saláta
  • 60 g thai bazsalikom
  • 60 g friss menta
  • 60 g cilantro
  • 2 db lime
  • 80 ml napraforgó olaj
  • 80 ml rizsecet
  • 60 ml halszósz
  • 45 ml méz
  • 15 ml szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 ml szezámolaj

Elkészítés:

  1. Először készítsd el a salátához használt öntetet, amit aztán félretehetsz pihenni. Ehhez az olajat, a rizsecetet, a halszószt, a folyósra melegített mézet, a szójaszószt, a szezámolajat és a zúzott fokhagymát tedd bele egy jól záródó dobozba, majd rázd össze az egészet.
  2. A csomagoláson olvasott utasítás szerint készítsd el az üvegtésztát, majd tedd egy mély tálba.
  3. Ezután add a kihűlt tésztához a juliennere vágott répákat, uborkát, paprikát és zöld hagymát. Valamint a csőről levágott kukoricaszemeket és az apróra vágott mentát, thai bazsalikomot és cilantrót.
  4. Végül add a keverékhez a falatnyi darabokra szaggatott pulykahúst is, és jól keverd össze az egészet.
  5. A salátára zúdíts az öntetből és szaggass a római salátából is a tényárokra egy keveset a tálaláskor.
  6. Lime szeletekkel díszítve tálald.

Extra tippek:

  • Az üvegtészta helyett bármilyen átlátszó tésztát használhatsz. Kicsit tartalmasabb lesz a fogás, ha édesburgonya lisztből készült tésztát készítesz hozzá.
  • A salátához jól illik a pirított amerikai mogyoró is, utolsó lépésként ezzel is megszórhatod a fogást.
  • A juliennere vagyis ’a nagyon vékony csíkokra vágást’ speciális eszköz híján késsel is végezheted. Ez ugyan egy kicsit több gyakorlatot igényel, de így lesz igazán látványos a végeredmény.