A paradicsomos alap helyett egy tejszínes szósz veszi át a főszerepet a hagyma, sajt és sonka mellett ennél az ízletes pizzánál, ami tökéletes előétel tavaszi kerti partikhoz.

Tavaszi pizza újhagymával és sonkával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Tavaszi pizza újhagymával és sonkával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g pizza tészta
  • 80 ml tejszín
  • 1,5 kk friss kakukkfű
  • fél kk bors
  • negyes kk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 6 szál újhagyma
  • 30 g Pecorino sajt
  • 3 szelet prosciutto sonka

Elkészítés:

  1. A kemencét (vagy a grillt) melegítsük elő 200-230°C-ra.
  2. A tésztát vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  3. A tejszínt verjük fel 2 perc alatt, majd ízesítsük a felaprított kakukkfűvel, fokhagymával, sóval és borssal. Tegyük hűtőbe a felhasználásig.
  4. A pizza tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük olajjal a tetejét.
  5. Egy sütőpapír segítségével borítsuk rá a sütőfelületre, hogy az olajos rész legyen alul és süssük 2-3 percig.
  6. Ezután vegyük ki és a kenjük le olajjal a tetejét.
  7. A hagymákat vágjuk fel hosszában és ízlés szerinti méretű darabokra aprítsuk. A maradék olajjal kenjük le a hagymákat és pirítsuk meg őket is egy kicsit a kemencében 1-2 perc alatt.
  8. A pizza tésztát fordítsuk meg, hogy a sütőfelülettel érintkező része legyen felül.
  9. Kenjük le az ízesített tejszínnel (a szélén hagyjunk ki egy peremet), szórjuk meg a reszelt sajttal és díszítsük a pirított hagymával.
  10. Ekkor tegyük vissza ismét a pizzát 2-3 percre sülni.
  11. Közben tépkedjük össze a sonkát kisebb darabokra, majd ha kivettük a tésztát, tegyük fel rá a húst is.
  12. Szeleteljük és még melegen kínáljuk a pizzát!