Színes, ízletes nyárs sokféle aromával, ananásszal és házi teriyaki szósszal!

Teriyaki csirkenyársak ananásszal

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: 3

Teriyaki csirkenyársak ananásszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell
  • 1,5 db kaliforniai paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 10 szelet ananász
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk szezámmag
  • 130 ml szójaszósz
  • 80 ml víz
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 ek fokhagyma por
  • fél ek ecet
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Egy lábasban melegítsük össze a vizet, szójaszószt, barna cukrot, kukorica keményítőt, fokhagyma port, ecetet és a sót.
  2. Forrás után főzzük  pácot, amíg elkezd sűrűsödni, ekkor vegyük le és hagyjuk hűlni. 
  3. Vegyünk ki belőle egy fél decit, a szósz többi részét pedig tegyük egy nagyobb tálba, hogy majd összeforgassuk a csirkével. 
  4. A házi teriyaki szószt akár előző nap is elkészíthetjük.
  5. A csirkét vágjuk fel 2-3 cm-es kockákra és keverjük bele őket a teriyaki szószba, figyelve, hogy jól bevonja a pác a húst.
  6. Pihentessük 1 órát a húst.
  7. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  8. Az ananászt, a paprikákat és a hagymát vágjuk fel a hússal nagyjából egyező méretű darabokra és felváltva a hússal, készítsünk belőlük nyársat.
  9. A nyársakat egymástól egyenlő távolságra tegyük fel a grillre és süssük őket 8 percig oldalanként.
  10. A megsült nyársakat kínáljuk a félretett teriyaki szósszal.