Őszi ízek hagyományos alapanyagokkal vegyítve és a grillen készítve egészen különleges végeredményt hoz.

Édes burgonyás zöldségtál tarhonyával

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 3

Édes burgonyás zöldségtál tarhonyával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édes burgonya
  • 240 ml olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 400 g tarhonya
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 1,7 l zöldséges alaplé
  • 1 db cukkini
  • 1 db kalifornia paprika
  • 75 g kukorica
  • 125 g kéksajt (blue stilton)
  • 15 db koktél paradicsom
  • 4 db újhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közel 200°C-ra.
  2. Az édesburgonyákat csomagoljuk alufóliába és tegyük fel a grillre pirulni 30 percre.
  3. Amikor elkészültek, óvatosan csomagoljuk ki őket, vágjuk hosszában félbe a burgonyákat és hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Ha már könnyebb vele dolgozni, kaparjuk ki a belsejüket és tegyük félre. (A héjakba később visszatölthető az elkészült étel a tálaláshoz, úgyhogy óvatosan kaparjuk ki.)
  5. Tegyük fel egy wokot a grillre és melegítsük fel benne az olajat.
  6. Addig vágjuk apróra a vöröshagymát és az olívaolajat.
  7. Az olajban pirítsuk meg a kétféle hagymát, a babérlevelet és a tarhonyát.
  8. Ezután öntsük fel a fehérborral, majd kicsit redukáljuk vissza.
  9. Adjuk hozzá a zöldség alaplé felét és főzzük 15 percig, amíg a tészta felszívja az összes levet.
  10. Időnként keverjük át, hogy ne ragadjon le a tarhonya.
  11. Addig adjunk hozzá az alapléből fokozatosan, amíg el nem készül a tészta.
  12. A zöldségeket  aprítsuk fel és adjuk a tarhonyához a cukkinit, a kukoricát és a paprikát, amikor az már kezd puhulni, de még nincs teljesen kész,
  13. Morzsoljuk bele a sajtot és az édesburgonyát, keverjük el és végül jöhetnek a paradicsomok is.
  14. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.