- írta: Peitli Csilla
Őszi ízek hagyományos alapanyagokkal vegyítve és a grillen készítve egészen különleges végeredményt hoz.
Édes burgonyás zöldségtál tarhonyával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db édes burgonya
- 240 ml olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 400 g tarhonya
- 200 ml száraz fehérbor
- 1,7 l zöldséges alaplé
- 1 db cukkini
- 1 db kalifornia paprika
- 75 g kukorica
- 125 g kéksajt (blue stilton)
- 15 db koktél paradicsom
- 4 db újhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közel 200°C-ra.
- Az édesburgonyákat csomagoljuk alufóliába és tegyük fel a grillre pirulni 30 percre.
- Amikor elkészültek, óvatosan csomagoljuk ki őket, vágjuk hosszában félbe a burgonyákat és hagyjuk kicsit kihűlni.
- Ha már könnyebb vele dolgozni, kaparjuk ki a belsejüket és tegyük félre. (A héjakba később visszatölthető az elkészült étel a tálaláshoz, úgyhogy óvatosan kaparjuk ki.)
- Tegyük fel egy wokot a grillre és melegítsük fel benne az olajat.
- Addig vágjuk apróra a vöröshagymát és az olívaolajat.
- Az olajban pirítsuk meg a kétféle hagymát, a babérlevelet és a tarhonyát.
- Ezután öntsük fel a fehérborral, majd kicsit redukáljuk vissza.
- Adjuk hozzá a zöldség alaplé felét és főzzük 15 percig, amíg a tészta felszívja az összes levet.
- Időnként keverjük át, hogy ne ragadjon le a tarhonya.
- Addig adjunk hozzá az alapléből fokozatosan, amíg el nem készül a tészta.
- A zöldségeket aprítsuk fel és adjuk a tarhonyához a cukkinit, a kukoricát és a paprikát, amikor az már kezd puhulni, de még nincs teljesen kész,
- Morzsoljuk bele a sajtot és az édesburgonyát, keverjük el és végül jöhetnek a paradicsomok is.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.