Gluténmentes cézár saláta kenyér nélkül, krumplival és steakkel. Tartalmas, színes és ínycsiklandó.
Cézár saláta grillezett steakkel és krumplival
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 kg steak
- 3 g só
- 180 ml cézár saltáta öntet
- 150 g parmezán sajt
- 1 g bors
- 8 marék saláta
- 4 szál újhagyma
Elkészítés:
- A krumplit vágjuk fel nagyobb hasábokra és sózzuk meg.
- Készítsünk alufóliából egy batyut a krumplinak, amibe csomagoljuk be és tegyük fel a közepes hőfokra előmelegített rácsokra 20-25 percre sülni. Félidőben egyszer fordítsuk meg.
- A szeletekre vágott húst kenjük le 2 evőkanál saláta öntettel, sózzuk és borsozzuk.
- Tegyük fel a krumpli mellé a grillre és zárt tető mellett süssük ezt is 20-25 percig. Félidőben fordítsuk meg a húsokat is.
- Amikor a krumpli elkészült, óvatosan nyissuk ki, nehogy a gőz megégessen, majd tegyük őket egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a maradék dresszinget.
- A húst vágjuk vékony szeletkékre és adjuk a tálhoz.
- A salátát tépkedjük kisebb darabokra, majd a felszeletelt hagymával együtt adjuk a krumplis húshoz.