A grillezett kukorica természetes édessége remekül harmonizál a csípősebb, karakteresebb fűszerezéssel. Érdemes kísérletezni ezzel, ha valaki szereti a csípőset.
Csípős grillezett kukorica
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 cső kukorica
- 60 g vaj
- 1 kk kakukkfű
- 1 ek csípős paprika szósz
- fél db húsleveskocka
- 2 db jalapeno paprika
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A vajat olvasszuk fel, majd keverjük el benne a szárított kakukkfüvet, a csípős szószt és a húsleveskockát.
- Ezzel a fűszeres vajjal kenjük le az összes kukoricát, majd tegyük vaslapra vagy alufóliára (akár be is csomagolhatjuk), hogy ne csöpögjön a tűztérbe az olvasztott vaj sülés közben.
- A jalapeno paprikákat vágjuk kis kockákra és szórjuk meg vele a kukoricákat.
- Zárt tető alatt süssük 15-20 perc alatt puhára.
- Minden forgatás során lapátoljuk vissza a lehulló paprikákat, majd ezekkel együtt tálaljuk.