Igazi nyári köret fokhagymás és friss ízzel.
Fokhagymás cukkini
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db cukkini
- 4 ek olívaolaj
- 1 db shalottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss rozmaring
- 2 ek friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A cukkiniket szeleteljük fel kicsit ferdén, hogy nagyobb sütőfelületet kapjunk.
- Egy kis edényben keverjünk össze 3 evőkanálnyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott hagymával.
- Adjuk hozzá az aprított petrezselymet és rozmaringot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A cukkiniket kenjük le a maradék olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
- Tegyük fel a cukkiniket a grillre, egy rétegben és oldalanként 2 perc alatt pirítsuk le őket.
- Azonnal tálalhatjuk is, a fokhagymás olajjal meglocsolva!