Igazi nyári köret fokhagymás és friss ízzel.

Fokhagymás cukkini

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Fokhagymás cukkini

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db shalottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss rozmaring
  • 2 ek friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A cukkiniket szeleteljük fel kicsit ferdén, hogy nagyobb sütőfelületet kapjunk.
  3. Egy kis edényben keverjünk össze 3 evőkanálnyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott hagymával.
  4. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet és rozmaringot, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. A cukkiniket kenjük le a maradék olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
  6. Tegyük fel a cukkiniket a grillre, egy rétegben és oldalanként 2 perc alatt pirítsuk le őket.
  7. Azonnal tálalhatjuk is, a fokhagymás olajjal meglocsolva!