A hagyományos sült krumplitól eltérően ez a változat tobzódik az ízekben. Fokhagyma, parmezán és a vajas, sült krumpli aromája együtt izgalmas köretet eredményez.
Fokhagymás, parmezános sült grillezett krumpli
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A krumplit hámozzuk meg és vágjuk fel nagyobb gerezdekre.
- Egy edénybe helyezve a krumplit, öntsük rá az olajat, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
- Csomagoljuk alufóliába és tegyük fel sülni 45 percre.
- Közben a vajat olvasszuk fel az oldalégőn (vagy a grillen egy szószos edényben), majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- Amikor a fokhagyma illata előjön és elkezd barnulni, vegyük le mielőtt megégne.
- Ekkor szórjuk a parmezán sajtot a vajas keverékbe és hagyjuk megolvadni.
- Emeljük a grill hőfokát magasra és az ekkorra már nagyjából puha krumplit csomagoljuk ki és tegyük közvetlenül a rácsokra.
- Süssük addig, amíg megjelennek a grilljelek (körülbelül 5 perc), majd fordítsuk meg egyszer.
- Közben már le is kenhetjük a krumplit a vajas keverékkel.
- Amikor kellően megpirult a krumpli vegyük le a grillről, tegyük egy tálba.
- A maradék fokhagymás, sajtos vajjal locsoljuk meg és még melegen kínáljuk.