A hagyományos sült krumplitól eltérően ez a változat tobzódik az ízekben. Fokhagyma, parmezán és a vajas, sült krumpli aromája együtt izgalmas köretet eredményez.

Fokhagymás, parmezános sült grillezett krumpli

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás, parmezános sült grillezett krumpli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek parmezán sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk fel nagyobb gerezdekre.
  3. Egy edénybe helyezve a krumplit, öntsük rá az olajat, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
  4. Csomagoljuk alufóliába és tegyük fel sülni 45 percre.
  5. Közben a vajat olvasszuk fel az oldalégőn (vagy a grillen egy szószos edényben), majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  6. Amikor a fokhagyma illata előjön és elkezd barnulni, vegyük le mielőtt megégne.
  7. Ekkor szórjuk a parmezán sajtot a vajas keverékbe és hagyjuk megolvadni.
  8. Emeljük a grill hőfokát magasra és az ekkorra már nagyjából puha krumplit csomagoljuk ki és tegyük közvetlenül a rácsokra.
  9. Süssük addig, amíg megjelennek a grilljelek (körülbelül 5 perc), majd fordítsuk meg egyszer.
  10. Közben már le is kenhetjük a krumplit a vajas keverékkel.
  11. Amikor kellően megpirult a krumpli vegyük le a grillről, tegyük egy tálba.
  12. A maradék fokhagymás, sajtos vajjal locsoljuk meg és még melegen kínáljuk.