A salsa egy klasszikus nyári mártogatós, amely jól illik a kerti partik hangulatához. Ha ezt is a grillen készíted elő, kellemes füstös aromával gazdagodik majd.
Füstös salsa a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- fél kg paradicsom
- 1 db hagyma
- 1 db fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 ek friss koriender
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A paradicsomokat, a paprikát és a hagymákat még héjastól tegyük fel a grillre egészben, és időnként forgatva őket, hogy minden oldaluk szépen megpiruljanak, süssük 10 percig.
- Hagyjuk kihűlni őket, majd hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk a vöröshagymát nagyobb gerezdekre.
- Tegyük őket a hasonlóan kisebbre vágott paradicsommal, a korianderrel és egy kevés sóval az aprítóba, majd pár pulzálással dolgozzuk őket össze.
- Nem kell, hogy teljesen egynemű legyen, jó ha maradnak nagyobb darabok a paradicsomból.
- Tálalásig hűtőben pihentessük, hogy összeérjenek az ízek.