A salsa egy klasszikus nyári mártogatós, amely jól illik a kerti partik hangulatához. Ha ezt is a grillen készíted elő, kellemes füstös aromával gazdagodik majd.

Füstös salsa a grillről

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Füstös salsa a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél kg paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 ek friss koriender
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A paradicsomokat, a paprikát és a hagymákat még héjastól tegyük fel a grillre egészben, és időnként forgatva őket, hogy minden oldaluk szépen megpiruljanak, süssük 10 percig.
  3. Hagyjuk kihűlni őket, majd hámozzuk meg a hagymákat és vágjuk a vöröshagymát nagyobb gerezdekre.
  4. Tegyük őket a hasonlóan kisebbre vágott paradicsommal, a korianderrel és egy kevés sóval az aprítóba, majd pár pulzálással dolgozzuk őket össze.
  5. Nem kell, hogy teljesen egynemű legyen, jó ha maradnak nagyobb darabok a paradicsomból.
  6. Tálalásig hűtőben pihentessük, hogy összeérjenek az ízek.