A rántott gombán és a gombalevesen kívül is van élet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a grillen készült saláta.

Grillezett gomba saláta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett gomba saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g gomba mix
  • 60 g mogyoró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek fehérbor ecet
  • fél kk só
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 fej endívia
  • 1 kk mogyoró olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorókat 10 perc alatt, majd törjük össze őket nagyobb darabokra.
  3. Egy nagyobb salátás tálat dörzsöljünk be a fokhagymával, és ebbe a tálba tegyük az összetört mogyorót.
  4. A különféle gombákat nagyjából vágjuk egyforma darabokra és húzzuk őket nyársra. (Ha ehhez túl aprók lennének, akkor egy zöldségkosárba süssük őket.)
  5. Készítsük el a pácot. Ehhez az ecetet és a sót keverjük össze, majd lassan adjuk hozzá az olívaolajat. Igény szerint borsozhatjuk is.
  6. Kenjük le a páccal a gombákat, majd tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük 3-5 percig azt egészet, időnként fordítva rajtuk egyet.
  7. Közben a salátát tépkedjük össze és tegyük a tálba.
  8. Erre jöhetnek a megsült gombák.
  9. Öntsük a salátára a megmaradt páclét és a mogyoró olajat, majd jól keverjük össze.
  10. Azonnal tálalhatjuk még egy pici sóval meghintve.