A rántott gombán és a gombalevesen kívül is van élet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a grillen készült saláta.
Grillezett gomba saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g gomba mix
- 60 g mogyoró
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek fehérbor ecet
- fél kk só
- 80 ml olívaolaj
- 1 fej endívia
- 1 kk mogyoró olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorókat 10 perc alatt, majd törjük össze őket nagyobb darabokra.
- Egy nagyobb salátás tálat dörzsöljünk be a fokhagymával, és ebbe a tálba tegyük az összetört mogyorót.
- A különféle gombákat nagyjából vágjuk egyforma darabokra és húzzuk őket nyársra. (Ha ehhez túl aprók lennének, akkor egy zöldségkosárba süssük őket.)
- Készítsük el a pácot. Ehhez az ecetet és a sót keverjük össze, majd lassan adjuk hozzá az olívaolajat. Igény szerint borsozhatjuk is.
- Kenjük le a páccal a gombákat, majd tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük 3-5 percig azt egészet, időnként fordítva rajtuk egyet.
- Közben a salátát tépkedjük össze és tegyük a tálba.
- Erre jöhetnek a megsült gombák.
- Öntsük a salátára a megmaradt páclét és a mogyoró olajat, majd jól keverjük össze.
- Azonnal tálalhatjuk még egy pici sóval meghintve.