Ha szereted a csípős ízeket, akkor a jalapeno paprika jó választás. Előételként különleges falatok készíthetőek belőle sajttal, baconnel és bbq szósszal.
Grillezett jalapeno falatok bbq szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db jalapeno paprika
- 120 g metélőhagymás krémsajt
- 60 ml bbq szósz
- 3 ek reszelt sajt
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 190 fokra.
- A paprikákat vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el a magokat és az erezetből is annyit, amennyire erősen szeretnénk a paprikát.
- A krémsajtot keverjük össze a reszelt sajttal és töltsük bele a félbevágott paprikákba.
- A bacon szeleteket vágjuk félbe, és egy-egy féllel tekerjük körbe a paprika hajókat. Ha szükségét érezzük fogpiszkálóval rögzítsük.
- Helyezzük a paprikákat a grill lapra vagy egy kosárba (vagy olyan sűrű rácsot használjunk, amelyen biztosan nem esik át az étel).
- Egy kis olajat tehetünk a paprikák alá vagy egy alufóliát, hogy ne ragadjon oda a grillhez.
- Süssük 15-20 percig őket, hogy a paprika és a bacon is kellően megpiruljon. Az utolsó 5 percben kenjük le bbq szósszal a hajókat, akár többször is.