Sajt, bacon és metélőhagyma is gazdagítja ezt a nem hagyományos formában készített grillezett zöldségköretet.
Grillezett karfiol baconnel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 fej karfiol
- 8 szelet bacon
- 300 dkg sajt
- 60 ml olívaolaj
- fél kk fokhagyma por
- fél kk pirospaprika
- fél kk só
- negyed kk fekete bors
- 2 ek metélőhagyma
- 1 db farm öntet
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
A karfiol fejeket vágjuk 2 cm vastag, "steak" szeletekre.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a fokhagyma port, a paprikát, a sót és a borsot.
Ezzel a keverékkel kenjük le aztán a karfiol steakeket mindkét oldalán.
Oldalanként 8 perc alatt süssük meg a karfiolokat.
Amikor megfordítjuk a karfiolokat, szórjuk meg őket a sajttal és hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldségre.
A vágáskor leesett apró karfiolokat is tegyük fel bátran és a baconnel együtt süssük őket is pirosra, körülbelül 6 perc alatt.
Amikor elkészült a karfiol, szórjuk meg őket a baconnel, az aprított metélőhagymával, majd locsoljuk meg farm öntettel.
.