Édes kukorica, roppanós külsővel és egy kissé csípős felhanggal. Ha szeretnél valami különlegeset a megszokott grillezett kukorica helyett, jó helyen jársz.

Grillezett kukorica jalapeno bundába

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett kukorica jalapeno bundába

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 cső kukorica
  • 2 db jalapeno paprika
  • 3 ek olaj
  • 3 g só
  • 60 g panko morzsa
  • 2 g füstölt paprika
  • 2 g oregánó
  • 100 g krémsajt
  • 60 ml főzőtejszín
  • 2 ek lime lé
  • 2 g chili paprika

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A kukoricákat tisztítsuk meg a héjától.
  3. A kukoricát és a jalapeno paprikákat kenjük le 2 evőkanálnyi olajjal.
  4. Zárt tető alatt grillezzük őket10-12 percig.
  5. Amikor a jalapeno kihűlt, szedjük le a héját és távolítsuk el a magokat, majd vágjuk apróra.
  6. A kukoricákat sózzuk meg a só felével.
  7. Egy kisebb serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és pirítsuk meg rajta a morzsát.
  8. Amikor megpirult adjuk hozzá a paprikát és az oregánót.
  9. Közben a sajtkrémet keverjük el a tejszínnel, a lime levével és adjunk hozzá egy kevés sót is.
  10. A megsült kukoricára öntsük rá a sajtos-tejszínes keveréket, szórjuk meg a morzsával, az aprított jalapenóval és a chili paprikával.