Édes kukorica, roppanós külsővel és egy kissé csípős felhanggal. Ha szeretnél valami különlegeset a megszokott grillezett kukorica helyett, jó helyen jársz.
Grillezett kukorica jalapeno bundába
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 cső kukorica
- 2 db jalapeno paprika
- 3 ek olaj
- 3 g só
- 60 g panko morzsa
- 2 g füstölt paprika
- 2 g oregánó
- 100 g krémsajt
- 60 ml főzőtejszín
- 2 ek lime lé
- 2 g chili paprika
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A kukoricákat tisztítsuk meg a héjától.
- A kukoricát és a jalapeno paprikákat kenjük le 2 evőkanálnyi olajjal.
- Zárt tető alatt grillezzük őket10-12 percig.
- Amikor a jalapeno kihűlt, szedjük le a héját és távolítsuk el a magokat, majd vágjuk apróra.
- A kukoricákat sózzuk meg a só felével.
- Egy kisebb serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és pirítsuk meg rajta a morzsát.
- Amikor megpirult adjuk hozzá a paprikát és az oregánót.
- Közben a sajtkrémet keverjük el a tejszínnel, a lime levével és adjunk hozzá egy kevés sót is.
- A megsült kukoricára öntsük rá a sajtos-tejszínes keveréket, szórjuk meg a morzsával, az aprított jalapenóval és a chili paprikával.