Ízekben és zöldségben gazdag leves, ami a vegán barátokat is lenyűgözi majd. Mindezt a grillről!
Grillezett lencseleves
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g vörös lencse
- 400 g konzerv paradicsom
- 1 ek olaj
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paprika
- 1 l alaplé
- 1 kk citromlé
- 100 g fodros kel
- 1 ág rozmaring
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Az oldalégőre tegyünk fel egy magas falú lábast.
- Az olajat hevítsük fel, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát 10 perc alatt.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a paprikát és a lencsét. Pirítsuk még egy percig.
- Ekkor adjuk hozzá a konzerv (darabos) paradicsomot és az alaplét.
- Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot és rotyogtassuk alacsonyabb fokozaton 20 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.
- Közben a felmelegedett grillen pirítsuk meg a kelt. Ehhez a kel leveleket picit olajozzuk be, majd terítsük le a grill lapra. Egy pici sóval is megszórhatjuk. 8-10 perc alatt pirítsuk ropogósra.
- A levest végül egy kis citromlével, igény szerint sóval, borssal ízesítsük és a ropogós kellel a tetején kínáljuk.