Ízekben és zöldségben gazdag leves, ami a vegán barátokat is lenyűgözi majd. Mindezt a grillről!

Grillezett lencseleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Grillezett lencseleves

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g vörös lencse
  • 400 g konzerv paradicsom
  • 1 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paprika
  • 1 l alaplé
  • 1 kk citromlé
  • 100 g fodros kel
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Az oldalégőre tegyünk fel egy magas falú lábast.
  3. Az olajat hevítsük fel, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát 10 perc alatt.
  4. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a paprikát és a lencsét. Pirítsuk még egy percig.
  5. Ekkor adjuk hozzá a konzerv (darabos) paradicsomot és az alaplét.
  6. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot és rotyogtassuk alacsonyabb fokozaton 20 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.
  7. Közben a felmelegedett grillen pirítsuk meg a kelt.  Ehhez a kel leveleket picit olajozzuk be, majd terítsük le a grill lapra. Egy pici sóval is megszórhatjuk. 8-10 perc alatt pirítsuk ropogósra.
  8. A levest végül egy kis citromlével, igény szerint sóval, borssal ízesítsük és a ropogós kellel a tetején kínáljuk.