Édes és roppanós zöldségek a puha, sós sajttal kiegészítve igazán kényeztetik az ízlelőbimbókat! Gyors és finom köret húsok és grillezett sajtok mellé is.

Grillezett meleg saláta feta sajttal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Grillezett meleg saláta feta sajttal

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 4 db cukkini
  • 1 db lilahagyma
  • 126 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 ml fehérbor ecet
  • 2 db babérlevél
  • 200 g feta sajt
  • 4 db paparika
  • bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A fokhagyma gerezdet vágjuk apróra, majd keverjük el az ecettel és 120 ml olajjal. Tegyük félre, amíg felaprítjuk a zöldséget.
  3. A cukkinit, a hagymát vágjuk fel (tetszőleges formában) és kenjük le a maradék 6 ml olajjal. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérleveleket is.
  4. A zöldségeket tegyük fel a rácsra és grillezzük oldalanként három (a hagymát kb 5) percig, hogy minden oldalon megpiruljon és elkezdjen egy kis levet ereszteni.
  5. Amikor elkészült szedjük egy sütőpapírra őket és locsoljuk meg a zöldséget a korábban elkészített páccal.
  6. Adjuk hozzá a hosszában felvágott paprikákat és szórjuk meg feta sajttal.
  7. Tegyük még vissza a grillre 5 percre, hogy összemelegedjen az összes alapanyag és a sajt is megolvadhasson egy kicsit.
  8. Ennek a köretnek jót tesz, ha áll egy keveset a felszolgálás előtt, ezért akár 1-2 órával korábban is elkészíthető.