A faszenes grillen készült padlizsán különleges aromáját nemcsak krém, hanem steak formájában is élvezhetjük.
Grillezett padlizsán szeletek
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 60 ml majonéz
- 1 ek miso paszta
- 1 ek víz
- 1 kk rizsecet
- 1 g fekete bors
- 1 ek olaj
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük ki a majonézt a miso pasztával, a vízzel, a borssal és az ecettel.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A vaslapot olajozzuk be egy kicsit, a 0,5-1 cm vastag, hosszú szeletekre vágott padlizsánt pedig kenjük le a majonézes keverékkel mindkét oldalán.
- Süssük a padlizsánt 2-3 percig az egyik, majd a másik oldalon, hogy megpuhuljon.
- A grillről levett padlizsánra halmozzunk még a majonézes szószból és salátával, esetleg rizzsel tálaljuk.