Húsmentes burger a grillről, ami a vegetáriánusok álma lehet. A portobello gomba húsos, vastag teste ízletes és zamatos húspótló, amiből kiváló szendvics lesz.
Grillezett portobello burger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db portobello gomba
- 2 db padlizsán
- 2 db cukkini
- fél kk só
- 12 db burger zsömle
- 1,5 kk szezámolaj
- fél kk szezámmag
- 12 szelet sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A gombát pucoljuk meg, a padlizsánt és a cukkinit vágjuk kisujjnyi szeletekre.
- A zöldségeket kenjük le napraforgó olajjal, sózzuk, majd tegyük fel a grillre sütni. 10 perc alatt süssük puhára a zöldségeket, majd vegyük le őket a grillről egy tálra.
- Vegyük le a grill hőfokát alacsonyra.
- A ketté vágott zsemlék tetejét kenjük le szezámolajjal és szórjuk meg szezámmaggal. Kicsit pirítsuk meg a grillen, majd állítsuk össze a burgert.
- Helyezzük a zsemle alsó részére a zöldségeket, majd tegyük rá a sajtot és a zsemle tetejét.
- Tegyük vissza még egy percre, hogy a sajt is megolvadhasson. Melegen tálaljuk.