Ez a recept ékes példája annak, hogy valamikor a kevesebb több. Egyszerű fűszerezés, ami kihozza a krumpli aromáját, és plusz dimenziót ad a szokványos köretnek.
Grillezett rozmaringos krumpli
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek friss rozmaring
- 7 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A megpucolt krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd öntsük le olíva olajjal.
- Kézzel jól keverjük össze, hogy az olaj teljesen befedje a krumplit, majd jöhetnek rá a fűszerek: só, bors, aprított rozmaring.
- A fűszereket oszlassuk el egyenletesen, majd a 200 fokra előmelegített grillen süssük aranybarnára.
- Időnkénti forgatással, körülbelül 40 perc alatt elkészül a köret, amit tálalás előtt még utána ízesíthetünk ha kell egy kevés sóval vagy borssal.