A sós és az édes ízek utánozhatatlan téli keveredése. Kiváló és egészséges csemege estére!
Grillezett sütőtök feta sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 2 ek olívaolaj
- 200 g feta sajt
- 2 ek fenyőmag
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, majd egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot. Amikor elkezd barnulni és az illata is erősebbé válik, tegyük félre hűlni.
- A sütőtököt hámozzuk meg, szedjük ki a magházat és vádjuk fel 2x2 cm-es darabokra.
- A kis sütőtököt egy edényben keverjük össze az olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük fel a sütőtököt a grillre és indirekt grillezéssel süssük 30 percig.
- Ezután forgassuk meg a darabokat és süssük még 10-15 percig, majd a grill forróbb felén pirítsuk meg az egészet 1 perc alatt.
- Tegyük a tálalásra szánt tálba a sütőtököt, morzsoljuk rá a feta sajtot, majd szórjuk meg a pirított fenyőmaggal. Ízlés szerint ekkor még lehet utóízesíteni sóval, borssal és esetleg zsályával kakukkfűvel.