A chips házilag is elkészíthető, így ízvilága, vastagsága és olajossága is szabályozható. A forró grillen készült chipsnek nincs párja.
Grillezett vastag chips
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db krumpli
- 85 ml olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 2 ek fűszerkeverék
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk 2-3 milliméteres vastagságú karikákra.
- A karikák mindkét oldalát kenjük le olajjal, majd fűszerezzük.
- Az előre bekevert fűszerkeveréket vegyítsük az aprított rozmaringgal, és így szórjuk meg a szeleteket.
- Tegyük fel egy vaslapra őket sülni. Zárt tető alatt 25 percig süssük, vagy amíg kellemesen piros és ropogós nem lesz.
- Azonnal tálaljuk nassolnivalóként vagy köretként.