A chips házilag is elkészíthető, így ízvilága, vastagsága és olajossága is szabályozható. A forró grillen készült chipsnek nincs párja.

Grillezett vastag chips

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 1

Grillezett vastag chips

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db krumpli
  • 85 ml olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk 2-3 milliméteres vastagságú karikákra.
  3. A karikák mindkét oldalát kenjük le olajjal, majd fűszerezzük.
  4. Az előre bekevert fűszerkeveréket vegyítsük az aprított rozmaringgal, és így szórjuk meg a szeleteket.
  5. Tegyük fel egy vaslapra őket sülni. Zárt tető alatt 25 percig süssük, vagy amíg kellemesen piros és ropogós nem lesz.
  6. Azonnal tálaljuk nassolnivalóként vagy köretként.