Egyszerű, egészséges zöldségköret, amit többféle zöldségből is elkészíthetsz.
Grillezett zöldségek miso páccal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db répa (kisebb)
- 1 db póréhagyma
- 2 ek fehér miso
- 2 kk porcukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek mirin
- 1 ek szezámolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A répákat pucoljuk meg, a póréhagymát pedig vágjuk nagyjából akkora hosszúkás csíkokra, mint a répácskák. (Használhatunk ceruza babot, spárgát vagy más gyökérzöldséget is.)
- A répákat tegyük fel gyöngyöző, sós, forró vízbe 3 percre főni, majd amikor elkezd puhulni, vegyük le és csöpögtessük le.
- A miso pasztát keverjük ki a cukorral, a mirinnel, az olajjal és a szójaszósszal, majd ebben forgassuk meg a zöldségeket.
- Tegyük fel a zöldségeket a grillre és pirítsuk le őket 2-5 perc alatt, hogy a grilljelek szépen megjelenjenek és a zöldségek is teljesen megpuhuljanak.