Apró, vendégváró tortácskák sósan, lazaccal, padlizsánnal és mozzarellával!
Padlizsános, lazacos falatkák
írta: OFYR Magyarország
Hozzávalók:
- 8 szelet padlizsán
- 8 szelet mozzarella
- 16 levél friss bazsalikom
- 3 szelet füstölt lazac
- 1 ek pirított szezámmag
- 2 ek pirított pisztácia
- 1 kk friss kakukkfű
- 1 kk curry por
- 2 kk raz el hanut fűszerkeverék
- 1 kk só
- ízlés szerint szezámolaj
Elkészítés:
- Fűtsük fel a grillt.
- A pisztáciát, a szezámmagot, a sót, a kakukkfüvet, a curry-t és a raz el hanut fűszerkeveréket tegyük egy aprítóba és alaposan dolgozzuk össze.
- A padlizsánokat karikázzuk fel és kenjük le mindkét oldalukon a szezám olajjal és süssük meg a grillen.
- Amikor megsültek a padlizsánok, tegyünk rájuk egy szelet mozzarellát.
- Ezt szórjuk meg a korábban elkészített magvas fűszerkeverékkel.
- Jöhet rá két levél bazsalikom, majd a füstölt lazac.
- Süssük addig, amíg a mozzarella megolvad, majd tálaljuk a finom falatkákat.