Paradicsom és sajt nyerő páros legyen szó hús vagy zöldség ízesítéséről. Erre ez a padlizsános recept a legjobb példa.

Parmezános bébi padlizsán

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Parmezános bébi padlizsán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db bébi padlizsán
  • 2,5 dl paradicsom mártás
  • 200 g mozzarella
  • 50 g parmezán
  • 2 ek szűz olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 ek friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A padlizsánokat vágjuk hosszában félbe és sózzuk meg a vágott felüket a só felével.
  3. Hagyjuk állni 10 percig, majd itassuk le a felesleges nedvességet a zöldségekről.
  4. A padlizsánok vágott felét kenjük le az olajjal és fűszerezzük a maradék sóval és borssal.
  5. Ezzel az oldalával lefelé tegyük fel a grillre és zárjuk rá a tetőt.
  6. Süssük 4-6 percig, hogy megjelenjenek rajta a grilljelek. Ekkor fordítsuk meg és süssük újabb 5 percig tető alatt.
  7. A padlizsánokat mozgassuk a grill egy hidegebb részébe és a tetejükre halmozzunk bőven a paradicsom mártásból, majd tegyük rájuk a kétféle sajtot.
  8. Süssük pár percig, amíg a sajt meg nem olvad, majd vegyük ki óvatosan.
  9. A friss, apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg tálalás előtt.