Paradicsom és sajt nyerő páros legyen szó hús vagy zöldség ízesítéséről. Erre ez a padlizsános recept a legjobb példa.
Parmezános bébi padlizsán
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db bébi padlizsán
- 2,5 dl paradicsom mártás
- 200 g mozzarella
- 50 g parmezán
- 2 ek szűz olívaolaj
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 1 ek friss bazsalikom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A padlizsánokat vágjuk hosszában félbe és sózzuk meg a vágott felüket a só felével.
- Hagyjuk állni 10 percig, majd itassuk le a felesleges nedvességet a zöldségekről.
- A padlizsánok vágott felét kenjük le az olajjal és fűszerezzük a maradék sóval és borssal.
- Ezzel az oldalával lefelé tegyük fel a grillre és zárjuk rá a tetőt.
- Süssük 4-6 percig, hogy megjelenjenek rajta a grilljelek. Ekkor fordítsuk meg és süssük újabb 5 percig tető alatt.
- A padlizsánokat mozgassuk a grill egy hidegebb részébe és a tetejükre halmozzunk bőven a paradicsom mártásból, majd tegyük rájuk a kétféle sajtot.
- Süssük pár percig, amíg a sajt meg nem olvad, majd vegyük ki óvatosan.
- A friss, apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg tálalás előtt.