A rozmaring nagyon hálás fűszer a krumpli mellé és ehhez jön még pár izgalmas íz a tökéletes grillezett köretért.

Rozmaringos krumpli almaecettel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Rozmaringos krumpli almaecettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g aprószemű burgonya
  • 120 ml almaecet
  • 3 ek ghí
  • 1 ek friss rozmaring
  • 1 kk fokhagyma por
  • fél kk hagyma por
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Tegyük fel vizet a krumplinak az előfőzéshez. Amikor felforrt a víz, öntsük bele az almaecetet és sózzuk meg. Ezután mehetnek bele a hámozott, félbevágott krumplik.
  3. Főzzük őket 8-10 percig, nem teljes puhulásig.
  4. A krumplikat  szűrjük le és hagyjuk hűlni 5 percig.
  5. Ezután mehet rájuk a vaj, a só, a bors, a fokhagyma és a hagyma por, majd a rozmaring. Óvatosan forgassuk össze az egészet, hogy a fűszerek egyenletesen elterüljenek, majd mehetnek fel a burgonyák a grillre.
  6. Grillezzük a krumplikat zárt tető alatt 25-35 percig, amíg teljesen megpuhulnak és szép színt kapnak.