A rozmaring nagyon hálás fűszer a krumpli mellé és ehhez jön még pár izgalmas íz a tökéletes grillezett köretért.
Rozmaringos krumpli almaecettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g aprószemű burgonya
- 120 ml almaecet
- 3 ek ghí
- 1 ek friss rozmaring
- 1 kk fokhagyma por
- fél kk hagyma por
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Tegyük fel vizet a krumplinak az előfőzéshez. Amikor felforrt a víz, öntsük bele az almaecetet és sózzuk meg. Ezután mehetnek bele a hámozott, félbevágott krumplik.
- Főzzük őket 8-10 percig, nem teljes puhulásig.
- A krumplikat szűrjük le és hagyjuk hűlni 5 percig.
- Ezután mehet rájuk a vaj, a só, a bors, a fokhagyma és a hagyma por, majd a rozmaring. Óvatosan forgassuk össze az egészet, hogy a fűszerek egyenletesen elterüljenek, majd mehetnek fel a burgonyák a grillre.
- Grillezzük a krumplikat zárt tető alatt 25-35 percig, amíg teljesen megpuhulnak és szép színt kapnak.