A spárgát főként tavaszi ételként ismerjük, de bármelyik évszakban érdemes könnyű ebédként, vagy vacsorára elkészíteni. Grillezve különösen finom, főleg akkor, ha markáns ízekkel egészítjük ki. Jól "bírja" a parmezánt, a fűszereket, mártásokat, húsok mellé, köreteként is kiváló. Baconnel sütve, parmezzánnal szórva ízletes, egészséges és gyorsan elkészíthető fő- vagy előételként kínáljuk.

Spárga baconnel és parmezánnal

Elkészítési idő: 20 perc perc
Nehézség: 1

Spárga baconnel és parmezánnal

írta: Vöröss Kata

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál Frissen őrölt feketebors
  • 2 evőkanál Frissen aprított fokhagyma
  • 1/2 teáskanál Só
  • 1 csésze Reszelt parmezán
  • 5 szelet Bacon apróra vágva
  • 1/2 kilogramm Zöld spárga

Elkészítés:

A bacont egy akkora tepsibe vagy serpenyőbe helyezzük, amiben majd a spárga is elfér. A Kamado Joe grillt 220 fokra melegítjük, ráhelyezzük a tepsit és nagyjából 10 percig sütjük a szalonnát, amíg megpirul és a zsírja kiolvad. Vigyázzunk, nem szabad ropogósra sütni! Ha elkészült, húzzuk az egyik oldalra a szalonnát, az edényt megemelve csorgassuk a zsírt az ellenkező irányba, majd a forró zsírba tegyük a fokhagymát és a spárgát. Alaposan forgassuk meg és a baconnel együtt igazítsuk el a tepsiben. A tetejét sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a parmezánnal. Helyezzük vissza 7 percre a grillre, a kupolát hajtsuk rá és süssük készre. Akkor finom, ha a spárga megpuhult, a fokhagyma megpirult, a sajt megolvadt. Azonnal tálalhatjuk!