A spárgát főként tavaszi ételként ismerjük, de bármelyik évszakban érdemes könnyű ebédként, vagy vacsorára elkészíteni. Grillezve különösen finom, főleg akkor, ha markáns ízekkel egészítjük ki. Jól "bírja" a parmezánt, a fűszereket, mártásokat, húsok mellé, köreteként is kiváló. Baconnel sütve, parmezzánnal szórva ízletes, egészséges és gyorsan elkészíthető fő- vagy előételként kínáljuk.
Spárga baconnel és parmezánnal
írta: Vöröss Kata
Hozzávalók:
- 1 teáskanál Frissen őrölt feketebors
- 2 evőkanál Frissen aprított fokhagyma
- 1/2 teáskanál Só
- 1 csésze Reszelt parmezán
- 5 szelet Bacon apróra vágva
- 1/2 kilogramm Zöld spárga
Elkészítés:
A bacont egy akkora tepsibe vagy serpenyőbe helyezzük, amiben majd a spárga is elfér. A Kamado Joe grillt 220 fokra melegítjük, ráhelyezzük a tepsit és nagyjából 10 percig sütjük a szalonnát, amíg megpirul és a zsírja kiolvad. Vigyázzunk, nem szabad ropogósra sütni! Ha elkészült, húzzuk az egyik oldalra a szalonnát, az edényt megemelve csorgassuk a zsírt az ellenkező irányba, majd a forró zsírba tegyük a fokhagymát és a spárgát. Alaposan forgassuk meg és a baconnel együtt igazítsuk el a tepsiben. A tetejét sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a parmezánnal. Helyezzük vissza 7 percre a grillre, a kupolát hajtsuk rá és süssük készre. Akkor finom, ha a spárga megpuhult, a fokhagyma megpirult, a sajt megolvadt. Azonnal tálalhatjuk!