Krémes, édeskés főétel, amit a grillen is könnyedén elkészíthetsz.
Tejszínes csirkével töltött sütőtök Borbás Marcsitól
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db kör alakú tök
- 3 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- 1 db újhagyma
- 2 db paszternák
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk gyömbér
- 1 dl tejszín
- fél db narancs - leve, héja
- fél kk bors
- fél kk só
- 100 g sajt
Elkészítés:
- A kamado grillt melegítsük elő 200 fokra.
- A tök tetejét vegyük le, távolítsuk el a magházat, majd kenjük le olívaolajjal.
- Ezután tegyük fel a grillre és zárt tető alatt 20 percig süssük.
- Közben állítsuk össze a tölteléket. Ehhez vágjuk fel a hagymát nagyobb és a paszternákot vékonyabb karikákra.
- Hevítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, a paszternákot és az apró kockákra vágott csirkemellet.
- Ízesítsük borssal, sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt narancshéjjal, narancslével és a tejszínnel.
- Főzzük 5 percig, majd mehet bele a sajt fele is.
- Amikor a hús és a zöldségek is teljesen megpuhultak, töltsük a ragut az időközben megsült tökbe.
- Szórjuk meg a maradék sajttal és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, hogy a sajt megolvadjon és összemelegedjen az egész.