Krémes, édeskés főétel, amit a grillen is könnyedén elkészíthetsz.


Tejszínes csirkével töltött sütőtök Borbás Marcsitól

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Tejszínes csirkével töltött sütőtök Borbás Marcsitól

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db kör alakú tök
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db csirkemell
  • 1 db újhagyma
  • 2 db paszternák
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk gyömbér
  • 1 dl tejszín
  • fél db narancs - leve, héja
  • fél kk bors
  • fél kk só
  • 100 g sajt

Elkészítés:

  1. A kamado grillt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A tök tetejét vegyük le, távolítsuk el a magházat, majd kenjük le olívaolajjal.
  3. Ezután tegyük fel a grillre és zárt tető alatt 20 percig süssük.
  4. Közben állítsuk össze a tölteléket. Ehhez vágjuk fel a hagymát nagyobb és a paszternákot vékonyabb karikákra.
  5. Hevítsük fel a maradék olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, a paszternákot  és az apró kockákra vágott csirkemellet.
  6. Ízesítsük borssal, sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt narancshéjjal, narancslével és a tejszínnel.
  7. Főzzük 5 percig, majd mehet bele a sajt fele is.
  8. Amikor a hús és a zöldségek is teljesen megpuhultak, töltsük a ragut az időközben megsült tökbe.
  9. Szórjuk meg a maradék sajttal és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, hogy a sajt megolvadjon és összemelegedjen az egész.