Csípős vegetáriánus fogás babbal és sajttal.
Töltött paprika csípősen
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db kaliforniai paprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db jalapeno paprika
- fél marék koriander zöldje
- 1 kk őrölt kömény
- 1 db bab konzer
- 3 kk csípős szósz
- 350 g sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kaliforniai paprikákat hosszában vágjuk félbe.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Adjuk hozzá az kis kockákra vágott jalapenót, a köményt, a koriander zöldjét és pirítsuk le az egészet 4 perc alatt.
- Egy tálban keverjük össze a hagymás keveréket a babbal, a csípős szósszal és a sajt nagyobb részével (a töltött paprikák megszórására tegyünk félre egy keveset).
- Sózzuk, borsozzuk a keveréket és jól dolgozzuk el a fűszereket.
- Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat, majd szórjuk meg őket a maradék sajttal.
- Mehetnek is fel a grillre indirekt grillezésre 30-40 percre.
- Amikor átsült az egész és a sajt is szépen megpirult, tálalhatjuk is.