Csípős vegetáriánus fogás babbal és sajttal.

Töltött paprika csípősen

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Töltött paprika csípősen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db kaliforniai paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db jalapeno paprika
  • fél marék koriander zöldje
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 db bab konzer
  • 3 kk csípős szósz
  • 350 g sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A kaliforniai paprikákat hosszában vágjuk félbe.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá az kis kockákra vágott jalapenót, a köményt, a koriander zöldjét és pirítsuk le az egészet 4 perc alatt.
  5. Egy tálban keverjük össze a hagymás keveréket a babbal, a csípős szósszal és a sajt nagyobb részével (a töltött paprikák megszórására tegyünk félre egy keveset).
  6. Sózzuk, borsozzuk a keveréket és jól dolgozzuk el a fűszereket.
  7. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat, majd szórjuk meg őket a maradék sajttal.
  8. Mehetnek is fel a grillre indirekt grillezésre 30-40 percre.
  9. Amikor átsült az egész és a sajt is szépen megpirult, tálalhatjuk is.