Gyors saláta a zöldségek szerelmeseinek.
Zöld saláta avokádóval és koktél paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 marék zöld saláta
- 2 db avokádó
- 1 marék koktél paradicsom
- fél db lilahagyma
- 2 ek koriander levél
- 1 kk méz
- fél kk őrölt kömény
- fél kk só
- 2 g fekete bors
- 1 ek almaecet
- 60 ml olívaolaj
- 1 ek lime lé
Elkészítés:
- Első lépésként készítsd el a vinegrette mártást. Ehhez egy nagyobb üvegbe tedd bele az almaecetet, az olajat, a lime levét, a kissé felmelegített folyós mézet és a fűszereket.
- A koriander zöldjét vágd apró darabokra, majd add a keverékhez.
- Ezután erőteljes mozdulatokkal rázd össze az üvegben lévő mártás, majd tedd félre, amíg összerakod a salátát.
- Ehhez a zöld leveleket mosd meg, majd alapos lecsöpögtetés után tedd egy nagyobb tálba.
- A hagymát és az avokádót vágd végkony szeletekra és tedd ezeket is a tálba.
- Végül jöhet a paradicsom, amit egyben vagy félbe vágba add a salátához.
- Tálalás előtt locsold meg a salátát a vinegrette mártással.
Extra tippek:
- Létezik avokádó olaj, ami még hangsúlyosabbá teszi a saláta ízét, de ennek hiányában alkalmazz bátran olíva olajat.