békacomb
A főként a francia konyha alapanyagaként számon tartott békacomb (általában tavi, gyepi és kecske- vagy ökörbéka) korábban itthon sem volt kuriózum. Az egykor vasárnapi ebédként asztalra kerülő rántott változattal ma már inkább csak étlapokon találkozni, de fagyasztva nagyobb áruházakban azért fellelhető. Minthogy itthon minden kétéltű védett, így a hazai békacombkínálat is importból származik, Indonéziából és Vietnamból érkeznek a különféle kiszerelésű csomagok.
A békacomb világos színű és sovány húsnak számít, íze kellemesen enyhe, kissé édeskés, valahol a csirke- és a galambhús között helyezkedik el. Laza szerkezete jól bírja a megpróbáltatásokat, így készülhet sütőben, serpenyőben teljesen natúran vagy panírozva. A béka húsa elég drága, így vétek mártások alá rejteni a különleges fogást, de ettől függetlenül ragunak is kiváló, sőt még pörköltet is főzhetünk belőle. Különleges fűszerezést nem igényel, de aki egyszer rászánja magát a békacomb vásárlásra, kísérletezhet francia és kínai receptekkel is. Mindkét országban komoly hagyományai vannak a fogyasztásának.