Áttört betoncsipke és éjszakai fürdőzés a Rudasban

  • írta:
  • 2014.11.17

A Rudas Gyógyfürdő korábbi nagy sikeréhez hozzájárult az a nátriumban, kalciumban, magnéziumban, szulfátokban gazdag 6 termálmedence, a 10 méteres kupola, a gőz és szauna világ. Ha mindez nem lenne elegendő, hétvégenként éjszakai fürdőzések teszik emlékezetessé a wellness élményeket.


A Rudas Gyógyfürdő korábbi nagy sikeréhez hozzájárult az a nátriumban, kalciumban, magnéziumban, szulfátokban gazdag 6 termálmedence, a 10 méteres kupola, a gőz és szauna világ. Ha mindez nem lenne elegendő, hétvégenként éjszakai fürdőzések teszik emlékezetessé a wellness élményeket.

Most pedig új részleggel bővült a méltán híres fürdő: 2014 őszére az egykori palackozóüzem helyére a Rudas új wellness részlege épült, ám nem akárhogyan! Meghagyva az épület íves lezárását, a homlokzatra áttört, csipkeszerű – a török illetve arab építészeti elemekre emlékeztető – beton elem került. Ennek hatása igazán a belső terekben figyelhető meg: a beáradó napsugarakat csodás fényekkel töltik meg.

Az új wellness részleg négy tematizált, mozaikkal kirakott medencével bővült, melyek különböző színekben pompáznak.  Választhatunk a 32°C, 36°C és 42°C fokos medencék közül, illetve szaunázás után a 11°C fokos merülő medence vár minket. A medencék a megszokottól eltérően, piros illetve márványszürke színben pompáznak. Számos modern megoldással találkozunk, ugyanakkor egy pillanatig sem érezzük azt, hogy mindez stílusidegen lenne. Ebben nagy segítséget nyújtott a Zsolnay gyár, ami fajansz kútjaival, padjaival a fürdő egykori hangulatát csempészte a modern közegbe.

Külön említést érdemel a fürdő egész területén megnyilvánuló nyitott térhatás. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően páratlan panorámában lehet részünk. Mindezt tetézi, hogy a tetőtéren egy 36°C-os szabadtéri panorámamedencéből lehet feledhetetlen látványban részünk.

A fürdő egyik nagy előnye, hogy ha megéhezünk, akkor házon belül megoldható az étkezés. Az új szárny emeletén egy 232 nm-es étterem fogad minket. Az ízletes falatokról Kovács Lázár séf gondoskodik. A fogások a magyaros és a törökös íz világot adják vissza. Külön érdekesség, hogy az ételek elkészítésékor a fürdő közelében feltörő Juventus forrás meleg vizét használják fel.

Címkék: