Drágakő ihlette hotellánc épül a világ számos pontján

  • írta:
  • 2015.01.23

Az ametiszt kvarc ihlette annak a hotelláncnak a tervét, melynek első képviselőjét egy kínai szigeten fogják felépíteni.


Az ametiszt kvarc ihlette annak a hotelláncnak a tervét, melynek első képviselőjét egy kínai szigeten fogják felépíteni.

Az ametiszt egy gyönyörű, ibolya színű ásvány, melynek szögletes vonalai inspirálták a hotel tervezőjét John Portmant. Az ötlete alapján a végső terveket egy holland cég, az NL Architects alkotta meg.

Az ametisztnek – melyet féldrágakőként az ékszerészek is szívesen használnak – sok kultúrában különleges erőt tulajdonítanak. A távol-keleten a jószerencse jelképe, ősi gyógymódok szerint a kvarc elűzi a betegségeket és rezgései megnyugtatják az elmét. Ezeket követve, a szokatlan formájú hotel tornyai a vendégszeretetet és jólétet fogják hirdetni.

Az Amethyst Hotels első épületét Kínában az Óceán Virága nevű mesterséges szigeten fogják felhúzni. Azért erre a helyszínre esett a befektetők választása, mert a feng shui-ban is fontos szerepet tölt be az ametiszt, mint a lakások nyugalmának őrzője.

Az épületen belül a szobák a középső üres térre fognak nézni, így minden szoba kellő mennyiségű napfényhez juthat. A folyosók az épület külső karimáján futnak majd végig. Az ablakok szögletesek, a kvarc szerkezét idéző vonalai szimbolikusak, és a belső tér elrendezésének lágyabb vonalait hivatottak ellensúlyozni. A hotel lenyűgöző és monumentális lesz, hívogató, lilás fénye be fogja ragyogni a környező tengervizet.

Címkék: