- írta: Vezse Roland
Mexikó, tálalva
- írta: Peitli Csilla
- 2013.01.16
Mexikóváros forgalmas központjában kapott helyet az Azul étteremlánc legújabb tagja, mely csendes belső udvarával egy pillanatnyi megállót kínál a rohanó hétköznapokban, hogy a fáradtan betérő vendég, ínyenc ételek társaságában pihenhesse ki magát.
Mexikóváros forgalmas központjában kapott helyet az Azul étteremlánc legújabb tagja, mely csendes belső udvarával egy pillanatnyi megállót kínál a rohanó hétköznapokban, hogy a fáradtan betérő vendég, ínyenc ételek társaságában pihenhesse ki magát.
A restaurátorként hírnevet szerző tulajdonos, Gonzalo Serrano, Mexikóváros két legelismertebb építészeti cégével, a Kababie és a Serrano Monjaraz vállalattal kötött partneri szerződést, hogy a terepet jól ismerő szakemberek segítségével hívja életre a múltat és jelent összekötő hiánypótló éttermet.
A helyszínéül szolgáló gyarmati stílusú épületet a modern konyha és a korszerűség szerint alakítottak át anélkül, hogy megzavarták volna a hely romantikáját. A ház nyitott belső udvarára helyezett vendégtér bensőséges hangulatát a burkolatból feltörő árnyas fák, az egyedi mintájú és a környék múltját idéző asztalok, valamint a régi időkből itt ragadt tárgyak teszik még idillibbé.
A hely azonban nemcsak kidolgozásában, hanem az általa kínált fogásokkal is az autentikus Mexikót idézi. A gourmet ételeket kiállító konyha magas minőségű gasztronómiai élményeket garantál, amit csak részben írhatunk a professzionálisan felszerelt konyha számlájára. Nagyobb részt az ország egyik leghíresebb séfjének, Ricardo Muñoz Zuritának tehetségét dicsérik a feltálalt csodák, aki a vidéket járva kutatta fel a régió legfinomabb ételeit, hogy méltó módon kényeztethessen minden idelátogatót.