Életigenlő belsőépítészet – Pantone 2017

December elején 2017 Pantone színének a Greenery-t, a „növényzet” vagy lombzöld színt választották. A friss és üde színárnyalat a tavasz első napjait, a természet megújulását juttatja eszünkbe, az új kezdetet szimbolizálja és erőt ad.


December elején 2017 Pantone színének a Greenery-t, a „növényzet” vagy lombzöld színt választották. A friss és üde színárnyalat a tavasz első napjait, a természet megújulását juttatja eszünkbe, az új kezdetet szimbolizálja és erőt ad.

„Tudjuk, milyen világban élünk, nagyon stresszes és feszült a hangulat.” „Ez a remény színe és persze a természettel való kapcsolaté. Az „új” kezdetű szavakhoz kapcsolódik: újjászületés, újraéledés, újrakezdés. Minden tavasszal új ciklusba lépünk és új hajtások bújnak elő. Életigenlés, amit várunk! Ez a zöld szokatlan szín, a sárga és a kék különleges keveréke, melegség és hűvös egyben. Bonyolult házasság” – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute vezetője.

Csapatnyi szakember járja a világot, figyelve az embereket és a történéseket, mindent jegyzetelnek, fotóznak, ami inspiráló lehet. Az így megszülető PANTONE® 15-0343 Greenery, a divat világában nehezen hordható szín remek lehetőség a lakberendezés, belsőépítészet területén. A természet zamatos – a szakemberek szerint vizsgálatra, kísérletezésre és feltalálásra ösztönző – árnyalatát otthonunkban vagy az irodában alkalmazva egyedi enteriőrt hozhatunk létre.

A nyitott terek, a padlótól a mennyezetig érő ablakok lehetővé teszik a zöld beáramlását, a helyiség részévé válhat a környezet. Az élő fal, a botanikai témájú tapéta, a terrárium, a festék, a zöldre festett fal vagy bútordarab előnye a természet adta illúzió, pihenést és fellélegezést ad, a növényi életet képviselve javítja az önbecsülést, csökkenti a szorongást és növeli a tudatosságot.

E választás a környezetvédelem szempontjából jelentős, öko- és bio irányzatok további terjedését segíti elő, az élet szeretetére, bolygónk legmeghatározóbb színére hívja fel a figyelmet.

„Japánban van egy hiedelem, miszerint ha stresszes vagy, menj ki az erdőbe, mert a legjobb olyankor egy séta a zöldben. De ha erre nincs lehetőséged, mit tehetsz? Vigyél zöld színt a környezetedbe! Viseld, tedd ki az asztalra. A szimbolikus jelentés nagyon fontos” – mondja Eiseman.

 

Ha szívesen választanál padlóburkolatot az új trendek szerint, tekintsd meg a ClickTex-et a Parador internetes oldalán.

Címkék:

Előző Cikk

Christmasworld 2017